HUTBE YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

          2016 yılında Antalya İli genelindeki İmam Hatip Liseleri arası Kısa Film senaryo yarışması düzenleyen Antalya Ahlak Kültür Çevre ve Eğitim Derneğimiz (AKÇED) bu sene, Son Peygamber Platformu il Komisyonumuz ile beraber “Minberden Geleceğe” konulu Hutbe Yazma Yarışması düzenledi.

          22 Aralık 2017 tarihinde son başvuruları tamamlanan yarışma sonucunda, ilimizdeki birbirinden kıymetli imam hatip liselerinin, kalemine güvenen en başarılı öğrencileri birbirleri ile yarıştı. 25-29 Aralık 2017 tarihleri arasında yapılan jüri değerlendirmesi sonucunda ilk üçe giren en iyi hutbeler belirlendi.

Yapılan değerlendirme sonuçlarına göre;

          1. liği Gazipaşa ilçemizden Şehit Demet Sezen Kız A.İ.H.L. öğrencisi GAMZE DEMİR “İlmin Önemi” adlı Hutbesi ile,

          2. liği Hacı Dudu Mehmet Gebizli A.İ.H.L. öğrencisi IRMAK DAĞTEKİN “Çağın Gencine” adlı Hutbesi ile,

          3. lüğü ise yine Hacı Dudu Mehmet Gebizli A.İ.H.L.’den KÜBRA KAYA “Namazın Önemi” adlı hutbesi ile kazandı. 

          Birincilik ödülü olan 1.500 TL’yi kazanan GAMZE DEMİR’e ödül ve onur belgesini AKÇED Derneği Yön. Kur. Üyesi ve Son Peygamber Platformu İl Temsilcisi Meral ATAY verdi. Ödül töreninde Akdeniz Dinamik Gençlik Spor Kulübü Başkanı ve Ufka Yolculuk Antalya İl Komisyonu Başkanı Adem Aydın Ufka Yolculuk yarışmaları hakkında bilgi verdi.

          İkincilik ve üçüncülük ödülleri olan 1.000 TL ve 500 TL’nin sahipleri olan Hacı Dudu Mehmet Gebizli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Irmak Dağtekin ve Kübra Kaya ise ödül ve onur belgelerini, AKÇED Derneği Yön. Kur. Başkanı İbrahim Ceylan ve başkan yardımcısı Kerim Yüksel’den aldı. Ödül töreninde İbrahim Ceylan, destekçisi olduğumuz ve bu yılki konusu “Kuran ve Sünnet Bütünlüğü” olan Ufka Yolculuk yarışmaları hakkında yaptığı konuşma ile katılımcıları bilgilendirdi.